Håndball i Norge

11675668-handbollNorge er en sportslig nasjon, det råder liten tvil om dette. Nordmenn er først ut på skiene når snøen faller, og tar først på seg joggeskoene så fort den begynner å smelte. All mulig sport praktiseres her i landet, med vintersport selvfølgelig som midtpunkt. Fotball er mest populært om sommeren, mens andre typer sport praktiseres året rundt – håndball er en av disse.

Håndball er en viktig sport for nordmenn

Håndball har lang historie i Norge, helt siden Norges Håndballforbund ble stift i 1937 har sporten blitt praktisert landet rundt. Bækkelaget er blant Norges mest kjente klubber, på lik linje med Haslum og Vålerenga. Nå er ikke nordmenn særlig glade i å konkurrere mot hverandre, men på internasjonalt plan gir vi alltid vårt beste. Håndballgutta kan dessverre ikke skryte av noen særlig store prestasjoner, men håndballjentene er det stikk motsatte. Norges kvinnelandslag i håndball har nemlig stukket av med flere verdensmesterskap og OL-gull, noe som har gjort Norge til en av de mestvinnende nasjonene i sporten. Gull i de siste to OL, to VM-gull og hele seks EM-gull har virkelig satt Norge på verdenskartet i håndball.

Verdensmesterskapet kommer til vinteren

Kommende vinter er det Verdensmesterskap i håndball igjen, denne gang i Danmark der Norge garantert vil kjempe seg til store seiere. Det er veldig sannsynlig at Norge vil ta gullet, men det er alltid spennende å se hva objektive eksperter mener håndball på NordicBet i forhold til supportere, kommentatorer eller andre som har en mening om hvordan håndballjentene kommer til å gjøre det.

Vi går en spennende tid i møte

Kvinnelandslaget var for såvidt veldig fornøyde med trekningen til VM i Danmark, der Norge kom i samme pulje som Spania og Russland – begge sterke håndballnasjoner. Derimot kommer de nok ikke være store hindere for Norges gullhåp. Det blir en veldig spennende førjulstid her i landet, med befolkningens øyne rettet mot TV-skjermene. Håndball i Norge vil ikke bukke under for presset fra fotballfansen.