Håndball i Norge

11675668-handboll

Norge er en sportslig nasjon, det råder liten tvil om dette. Nordmenn er først ut på skiene når snøen faller, og tar først på seg joggeskoene så fort den begynner å smelte. All mulig sport praktiseres her i landet, med vintersport selvfølgelig som midtpunkt. Fotball er mest populært om sommeren, mens andre typer sport praktiseres året rundt – håndball er en av disse.

Håndball er en viktig sport for nordmenn

Håndball har lang historie i Norge, helt siden Norges Håndballforbund ble stift i 1937 har sporten blitt praktisert landet rundt. Bækkelaget er blant Norges mest kjente klubber, på lik linje med Haslum og Vålerenga. Nå er ikke nordmenn særlig glade i å konkurrere mot hverandre, men på internasjonalt plan gir vi alltid vårt beste. Håndballgutta kan dessverre ikke skryte av noen særlig store prestasjoner, men håndballjentene er det stikk motsatte. Norges kvinnelandslag i håndball har nemlig stukket av med flere verdensmesterskap og OL-gull, noe som har gjort Norge til en av de mestvinnende nasjonene i sporten. Gull i de siste to OL, to VM-gull og hele seks EM-gull har virkelig satt Norge på verdenskartet i håndball.

Verdensmesterskapet kommer til vinteren

Kommende vinter er det Verdensmesterskap i håndball igjen, denne gang i Danmark der Norge garantert vil kjempe seg til store seiere. Det er veldig sannsynlig at Norge vil ta gullet, men det er alltid spennende å se hva objektive eksperter mener håndball på NordicBet i forhold til supportere, kommentatorer eller andre som har en mening om hvordan håndballjentene kommer til å gjøre det.

Vi går en spennende tid i møte

Kvinnelandslaget var for såvidt veldig fornøyde med trekningen til VM i Danmark, der Norge kom i samme pulje som Spania og Russland – begge sterke håndballnasjoner. Derimot kommer de nok ikke være store hindere for Norges gullhåp. Det blir en veldig spennende førjulstid her i landet, med befolkningens øyne rettet mot TV-skjermene. Håndball i Norge vil ikke bukke under for presset fra fotballfansen.